De voordelen van prepaid sim only 

author
2 minuuts, 26 tweedes Lees

Veel mensen zijn al op de hoogte van de voordelen van prepaid sim only bundels. Maar omdat er een achterhaald beeld rondom het concept van dit soort bundels hangt, is lang niet iedereen op de hoogte. Wij leggen in dit artikel uit waarom prepaid sim only zo veel voordelen heeft! 

Wat is prepaid sim only?

Voor iedereen die het nog niet weet: met prepaid -het woord zegt het al- betaal je vooraf voor een bepaald aantal belminuten of internetdata. Het idee was vroeger dat je zo geen overbodige kosten aan een abonnement kwijt was, voor bijvoorbeeld belminuten die je niet op kreeg. De verschillen tussen en prepaid kaarten en abonnementen zijn door de jaren aardig veranderd. Wij leggen het je uit! 

Het stigma 

Vroeger waren belminuten en dataverbruik veel duurder dan tegenwoordig. Ook wordt er tegenwoordig veel meer data verbruikt, dus is voor veel mensen het idee van prepaid data verbruiken of bellen geen serieuze optie meer, omdat men denkt dat betalen per eenheid altijd duurder is. Dat is onterecht. Ook prepaid is namelijk met de tijd meegegaan!

De voordelen

Tegenwoordig is prepaid beschikbaar in bundels, die op maat zijn afgestemd naar jouw voorkeur. Dus ook voor de groot dataverbruikers! Als je een goed beeld hebt over wat jij ongeveer verbruikt, is een prepaid sim only bundel dus veel goedkoper dan een abonnement. Je kunt er dus flink op besparen! 

Bundels vs abonnementen

Wat is eigenlijk het verschil? Met een bundel kun je per maand je pakket wijzigen, of opzeggen. Abonnementen zijn vaak voor minimaal één of twee jaar, en niet tussentijds te wijzigen. Dat is dan ook de reden dat bundels vaak een veel flexibele, en goedkopere optie zijn.

Sim only 

Vaak kan je bij het afsluiten van een abonnement een mooie nieuwe telefoon erbij kiezen. Die verleiding is groot, maar wat veel mensen zich niet lijken te realiseren is dat je daarmee een lening afsluit met je provider. Je betaald dan maandelijks voor je abonnement én je telefoon af, maar betaald dan uiteindelijk meer voor de telefoon dan dat hij eigenlijk kost. Het is dus veel voordeliger om een sim only abonnement af te sluiten! Als je echt een nieuw toestel nodig hebt, is dat dus ook beter los aan te schaffen. Op jaarbasis kan je dus echt heel veel geld besparen op je telefoonkosten, zonder er op achteruit te gaan! 

En verder?

Ben je overtuigd? Dan let je alleen nog het kiezen van een geschikte provider. De keuze hierin is geheel afhankelijk van jouw voorkeur. Er zijn tal van aanbieders, met vaak verschillende prijzen en pakketten. Het belangrijkste is, zoals eerder genoemd, dat je een goed beeld van je eigen verbruik krijgt. Pas dan kun je goed kijken naar welke provider een bundel aanbiedt, die voor jouw situatie het meest geschikt is. Dus, wacht niet langer en kies jouw bundel en jouw data en bel hoeveelheid, en bespaar serieus veel geld op je maandelijkse telefoonkosten! 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *