Alles wat je moet weten over een ip adres

author
1 minuut, 29 tweedes Lees

Erg veel mensen hebben zo nu en dan te maken met het ip adres. Echter weet niet iedereen wat het precies is en dat is logisch. Om jou kennis op dit gebied te vergroten, hebben wij de belangrijkste aspecten van het ip adres op een rijtje gezet.

Wat houdt een ip-adres in?

Elk ip-adres is onderdeel van een groot ip netwerk. Het is van belang om te weten dat elke computer een unieke toegewezen krijgt. Wel komt het vaak voor dat een ip-adres is gekoppeld aan bijvoorbeeld een bedrijf. Hierdoor is het gemakkelijker terug te vinden vanaf waar bepaalde acties zijn ondernomen. Bij een particulier ip-adres gaat het vooral om het adres dat de internetprovider aan jou heeft gekoppeld. Hierbij maakt iedereen dus gebruik van een bepaald ip-adres.

IPv6 en IPv4

Op het gebied van ip-adressen zijn er twee verschillende te onderscheiden. Zo heb je de IPv6 en de IPv4. De IPv4 werd voorheen erg vaak gebruikt. Echter is er tegenwoordig een nieuwe variant en dat is de IPv6. De opbouw van de twee verschillen. De ene bestaat namelijk uit meer karakters dan de ander. Wanneer je tegenwoordig gebruik maakt van een ip-adres, is dit in de meeste gevallen de IPv6.

Je kunt meerdere ip-adressen toevoegen

Wanneer je een VPS of iets dergelijks koopt, krijg je hier vaak een ip-adres bij. Echter kan het voorkomen dat je liever beschikt over meerdere ip-adressen. Het is dan ook mogelijk om meerdere ip-adressen te koppelen aan een netwerk. Wel is het verstandig om dit werk te laten verrichten door mensen die hier daadwerkelijk verstand van hebben. Wanneer je hier zelf aan probeert te sleutelen, pakt dit in de meeste gevallen niet goed uit. Daarnaast hoeft het niet al te duur te zijn om dit door een erkend bedrijf te laten doen.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *