Hier moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam

author
2 minuuts, 30 tweedes Lees

Voor bijna iedere onderneming is het van belang om een goede website te hebben. Een website is tegenwoordig namelijk het visitekaartje van je organisatie. Helaas zijn veel bedrijven zich hier nog niet voldoende bewust van. Het is namelijk zo dat wanneer je als bedrijf een goede website hebt, de kans groot is dat je bezoekers veranderen in leads. Deze leads worden dan weer klanten. En de klanten zorgen voor extra omzet. Kortom, zorg ervoor dat je website er goed uit ziet. Ook is de gebruiksvriendelijkheid van een website erg belangrijk. 

Waar moet een goede website aan voldoen?

Allereerst is het natuurlijk van belang om een goede domeinnaam te kiezen. Zorg er bij het kiezen van een domeinnaam voor dat deze gemakkelijk te schrijven is. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de domeinnaam goed past bij de naam van je organisatie. De combinatie van deze twee, zorgt ervoor dat jouw organisatie veel profijt gaat hebben van de website. Naast de naam van de website, is het is ook van belang dat de website een snelle laadtijd heeft. Een snelle laadtijd van de verschillende pagina’s draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. Je kunt een snelle laadtijd krijgen door het gebruik van de juiste hostingprovider. Bij het hosting kopen is het natuurlijk van belang om in zee te gaan met een professionele partij, zij zorgen ervoor dat je site snel functioneert. Daarnaast kun je altijd met vragen terecht bij deze partij. Naast deze verschillende factoren, is het design van de site ook erg relevant. Als je kiest voor een passend design, zijn bezoekers sneller geneigd om iets langer op de site te blijven. 

Hoe belangrijk is een domeinnaam?

Als startende ondernemer is het ontzettend belangrijk om een goede domeinnaam uit te kiezen. Hierdoor kan het voor sommige ondernemers lastig zijn om de juiste naam te kiezen. Naast het kiezen van de goede domeinnaam, is het voor sommige ondernemers ook lastig om te beslissen of zij voor .com, .nl of .eu gaan. Voor internationale bedrijven is het van belang om te kiezen voor .com. Dit komt veel professioneler over dan een van de andere mogelijkheden. Echter is het voor Nederlandse bedrijven van belang om te kiezen voor .nl. Dit staat namelijk erg betrouwbaar en professioneel. 

Wat kan doen als mijn domeinnaam niet meer vrij is?

Voor veel startende ondernemers kan het regelmatig voorkomen dat de door hen gewenste domeinnaam niet meer vrij is. In dit geval kun je er voor kiezen om gebruik te maken van een extra middenstreepje. Dankzij een middenstreepje past de domeinnaam nog steeds bij jouw organisatie. Daarnaast kun je er altijd voor kiezen om een domeinnaam aan te schaffen. Je kunt een domeinnaam kopen voor een bepaald bedrag. Dit komt doordat er mensen zijn die een gewilde domeinnaam opkopen, om hier later in te gaan handelen. Helaas zul je in de meeste gevallen veel geld moeten betalen om zo’n gewilde domeinnaam te kopen. Dit is een afweging waar je als ondernemer goed over na moet denken. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *