De beste monitor voor een ergonomische werkplek 

author
2 minuuts, 17 tweedes Lees

Wil je jouw werkplek ergonomischer maken? Of je nou veel op kantoor of thuis werkt, een ergonomische werkplek is altijd verstandig. Het is goed voor je gezondheid en je vermindert lichamelijke klachten als rugpijn, nekpijn of schouderpijn. Maar welke monitor is nou slim om te kopen als je een ergonomische werkplek wilt?  

HP Elitedisplay 

Dan kun je het beste kiezen voor de HP Elitedisplay. Het is de ideale monitor voor de kantoor- en thuiswerkers die graag ergonomisch willen werken en net dat beetje meer willen. Je kunt de monitor draaien, kantelen en verstellen. Ook ideaal is dat het beeld vanuit iedere hoek mooi is vanwege het IPS-paneel. Prettig voor als je een presentatie of video wilt delen in het bijzijn van collega’s. De meest verkochte modellen zijn de EliteDisplay E233, E243 en E243I.  

Verstelbaar 

Als je ergonomisch gaat werken dan wissel je regelmatig van houding. Misschien wissel je zittend werken wel af met staand werken. Heb je een zit/sta bureau en werk je op een ergonomische bureaustoel? Of wissel je het werken op de stoel af met een fiets of kruk? Of gebruik je soms één scherm maar op het andere moment twee naast elkaar? Dan moet je monitor ook mee kunnen draaien. En dat is vaak het probleem bij monitoren, dat ze maar beperkt verstelbaar zijn. Gelukkig is de HP Elitedisplay hiervoor de perfecte uitvinding. De monitoren uit deze serie van HP zijn kantelbaar, draaibaar en zelfs in hoogte verstelbaar. Perfect voor de ergonomische werkplek anno 2021.  

Uitstraling 

En het oog wil ook wat natuurlijk. De kwalitatieve en stijlvolle Elitedisplay is een plaatje om naar te kijken. Dat zie je onder andere terug in de dunne rand. Wanneer je twee schermen naast elkaar plaatst lijkt het net of de schermen in elkaar overlopen vanwege deze dunne randen. Monitoren zonder rand bestaan nog niet maar deze monitor van HP komt als een van de weinigen enorm in de buurt.  

Energiezuinig 

Wat de HP Elitedisplay nog meer zo bijzonder maakt is dat deze zeer energiezuinig is. Alle monitoren uit deze serie zijn ENERGYSTAR gecertificeerd. Dat maakt het een zuinige keuze wat betreft stroomverbruik. Dit betekent natuurlijk minder stroomverbruik tijdens het werken op deze monitor. En dat is fijn, want het is goed voor het milieu en je bespaart op je energierekening.   

IPS-techniek 

Wil je dat kleuren op je scherm echter worden weergegeven? En dat je scherm vanuit iedere hoek goed te zien is? Ook dan is de HP Elitedisplay een topkeuze. Deze monitor beschikt over de IPS-techniek. Het staat voor ‘In Plane Switching’. Het is een verbeterde variant van de LCD-techniek. De IPS-techniek heeft veel voordelen. Zo zijn de hoeken veel groter. Verandert de kijkhoek? Dan heb je geen kleurverschillen en de kleuren worden veel realistischer weergegeven.  

 

 

Vergelijkbare berichten